Translate

zondag 17 februari 2013

Wandeling door de stad

Vandaag was er een tour geregeld door de erasmusstudenten-vereniging. Helaas regende het en besloten ze een half uur van tevoren alles af te blazen. Wij stonden net op het moment om de deur uit te gaan toen het bericht binnen kwam. Omdat we dachten dat het toch wel mooi weer zou worden besloten we (mijn Duitse en Zweedse huisgenootjes) zelf maar door de stad te gaan lopen.

Nou, droog was het dus niet. Ik dacht vandaag maar me bril op te doen dus heb de hele dag maar de helft gezien door alle regen die er steeds op zat. En iets van 5 keer een prachtige dansmove gemaakt omdat ik uitgleed over de stijle gladde straat wat ook een keer echt een mooie kontactie werd. 
Naast dat was het een goeie wandeling. We zijn eerst door de grote straat gelopen met alle grote modewinkels. Omdat het nou eenmaal keihard regende besloten we even ergens naar binnen te gaan om koffie te gaan drinken. Een grote koffie kost hier serieus maar 80 cent! En nog hele goeie ook. 

Ook in de regen is het een hele mooie stad. We besloten niet het echte toeristische centrum in te gaan maar richting het kasteel te lopen (aka klimmen). Hier zie je het echte Lissabon. De kleine binnentuintjes, muurschilderingen, plotselinge prachtige uitzichten en vooral kleine familiecafeetjes. De mensen zijn hier ook heel vriendelijk: we stonden een beetje op de kaart te zoeken en er komen gewoon mensen naar je toe om je te helpen. 
We zijn ook midden in de wijk even bij een klein café gaan eten. Duidelijk gewoon een omgebouwde woonkamer waar één persoon de zaak draait. In de zaak zit wel wat familie. Vers geperste sinasappelsap, vers gebakken broodjes die hij voor ons ging maken en dat voor 2,40 p.p. 
Met alle vriendelijke mensen en mooie plekken is het dus een prima stad om te wonen. Zelfs als het regent, word je toch blij van al het moois om je heen.

Love from Lisbon! x






Geen opmerkingen: