Translate

vrijdag 24 mei 2013

Albufeira

Meer als een maand geleden al, dat ik voor het laatst iets plaatste. Ja, het leven is hier ook vrij druk geweest. Ook bij dat bloggen sluipt de smoes "dat doe ik morgen wel" er dan vaak in. Even een update over wat er allemaal in de tussentijd gebeurd is:

Remember Tomorrowland Party

Een big happening hier, een aantal dj's die op Tomorrowland hadden staan, in Lissabon! Nou, ik zal wel verwend zijn met al die Nederlandse dj's ofzo, maar het deed mij eerlijk gezegd vrij weinig, en van die DJ's had ik ook nog nooit gehoord. Maar een goed feestje was het wel. 
In een grote club, vlak bij Belem, met een terras aan de rivier, stonden we daar met een paar duizend man los te gaan. Een hele nacht door tot 6 uur 's ochtends, om vervolgens met de hele groep de zonsopgang bij de rivier te bekijken. Al is het een vrij achterlijke tijd, ik zou het zeker aanraden om hier de zonsopgang minstens een keer te zien. 
Wat wel mooi was om te zien op dit feest, was dat Nederlanders mij en mijn huisgenootje gewoon herkende aan de manier waarop we aan het dansen waren. 

Terug naar huis

Voor de mensen die het niet meegekregen hadden: ik ben ook een hele week thuis geweest. Helaas niet voor de leukste redenen: Mijn opa kwam te overlijden en dus heb ik gewoon het eerste beste vliegtuig terug gepakt. 
Heel dubbel was het natuurlijk wel: aan een kant was het heel leuk om iedereen weer te zien, maar wel om afscheid te nemen van iemand anders..

Huiswerk hoort er helaas ook bij

Voor iedereen meteen het beeld krijgt dat het hier alleen maar feesten is, bijna klaar zijn met college's betekende helaas ook een heleboel Essays en Papers schrijven.. Goed bezig gehouden word je hier dus ook wel. Dus voor dat iedereen denkt, "die doet daar niets": ik doe genoeg. Maar het is nou eenmaal altijd leuker om alleen het goeie op te schrijven, right?

ALBUFEIRA!

Niet alleen maar feest, maar gelukkig wel een hele hoop! Door de studentenorganisatie voor erasmus studenten werd er een trip geregeld, waarbij 700 studenten uit allemaal steden in Portugal een weekend gingen feesten met ze alle. Nou, dan hoef ik volgens mij niet uit te leggen dat dat een gekkenhuis was. 

We vertrokken om 6 uur 's ochtends, op de verjaardag van mijn huisgenootje. Die mocht ik dus lekker wakker schreeuwen en meeslepen naar de bus omdat hij natuurlijk een halve coma-slaap aan het doen was van het feest van de avond ervoor (of twee uur ervoor dus). Eenmaal in de bus viel hij natuurlijk al meteen weer op mijn schoot in slaap, kwijlend en al. 

Eenmaal in Albufeira werden we eerst bij een supermarkt gedropt, zodat we even voor het weekend konden inslaan. Een meisje in de bus keek ons angstig aan toen we de bus in kwamen "Look how much drinks they bought!", waarop wij meteen reageerde van "Yeah, and that's only for one, the rest is in the other bag". Een van de huisgenootjes wilde namelijk graag twee flessen wijn per avond. 

Eenmaal in het hotel was de vakantie losgebarsten: met 700 studenten werden we in een hotel gestopt. Het hotel bestond uit allemaal kleine appartement flatjes en dus stond de straat meteen vol en klonk er uit verschillende appartementen meteen muziek. 

's Avonds was er dan een diner. Ik kan je vertellen, 700 studenten tegelijk in bussen krijgen en ze tegelijk laten eten, is complete chaos. Vooral als ze dan maar één man het eten laten verzorgen. Hierna werden we (weer na een chaos bij de bussen) bij het Casino gedropt, waar een club in de kelder bleek te zitten, voor de Glowparty. 

Zo ging het ongeveer elke dag: veel te weinig uren slaap, pool party, colour explosion, nerd party, pillow fight en foam party. De ochtend begon al met bier en we gingen tot de kleine uurtjes door elke dag. En het leukste van alles: op dinsdag een bus eerder pakken om meteen rechtstreeks naar een tentamen te gaan!


Het leven verder hier

Het gaat allemaal ze gangetje! Vandaag waren de laatste college's, nu een week rust (of soort van, aangezien Toby en Reniël van zaterdag tot woensdag komen) en dan nog even de tentamens maken. Het is heel vreemd, dat dan het einde wat dat aangaat alweer in zicht komt. Voor je het weet zit ik alweer in het koude kikkerland! Maar tot die tijd genieten we flink van het leven hier, met spontaan op dinsdag, woensdag en donderdag uit gaan (want vrijdag en zaterdag horen gewoon al). Zoals het hoort in het echte studentenleven. 

Love from Lisbon! x

Geen opmerkingen: